Stogger uit het Limburgse Panningen is de eerste verlichtingsproducent ter wereld die draadloze LED verlichting heeft ontwikkeld. LIOF ondersteunt middels het Limburg Business Development Fonds (LBDF) Stogger met de doorontwikkeling en eerste marktintroductie van dit unieke concept.

De productie van lichtreclame letters is nauwelijks met de tijd meegegaan en bestaat grotendeels uit handenarbeid. Het handmatig plaatsen van de benodigde lampjes is lastig, tijdrovend en kostbaar. Het gevolg is dat steeds meer Westerse producenten van lichtreclame letters marktaandeel verliezen aan producenten in lage lonen landen.

Automatisering mogelijk

Stogger heeft een nieuw draadloos LED verlichtingsconcept ontwikkeld voor producenten van lichtreclame letters. Hierdoor hebben producenten geen last meer van kabels, kunnen ze letters egaal en met een vierkant lichtbeeld uitlichten en is er de mogelijkheid tot automatisering. Door te automatiseren kunnen reclame makers 90% van hun productiekosten besparen op het aanbrengen van verlichting in reclame letters.

Energiebesparing

Door Stogger ontstaat een uniek product. De technologie is veilig doordat er geen gebruik meer gemaakt hoeft te worden van kabels. Daarbij is Stogger’s innovatieve LED technologie maar liefst 69% energiezuiniger vergeleken met traditionele LED modules. De LED markt in de Europese sign industrie heeft een totale omzet van ruim € 1 miljard. De marktpotentie is dus groot en dat biedt enorme kansen voor Stogger.


Dit artikel komt voor in de onderwerpen