LimburgMakers en LimburgLogistiek, de provinciale stimuleringsprogramma’s voor de sectoren industrie en logistiek in Limburg, hebben een jaar na hun lancering mooie resultaten geboekt. Vele ondernemers in Limburg zijn vanuit deze programma's ondersteund met kennis en kapitaal. Maar vooral ook de netwerkcomponent van beide programma's wordt door ondernemers in deze sector als zeer waardevol ervaren.

Op 26 oktober organiseert LIOF een najaarsevent vanuit beide programma's. Centraal thema deze dag is de impact van Digitalisering en Robotisering van de supply chain. Een ontwikkeling waar beide sectoren nu en in de toekomst steeds meer te maken krijgen. Dit thema wordt uitgebreid belicht door Tom Bonkenburg; vooraanstaand internationaal adviseur supply chain engineering.

Daarna zal de focus verschuiven naar de praktijk met een rondleiding bij het gastbedrijf Gehlen Schols Logistics*, een van de vooruitstrevende bedrijven in de logistieke sector We sluiten de dag af met een netwerkborrel.

Het programma begint om 15.30 uur en ziet er als volgt uit:

  • 15.30 uur Ontvangst
  • 16.00 uur Opening door Twan Beurskens/Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastruur Provincie Limburg
  • 16.15 uur Terugblik op 1 jaar LimburgMakers en LimburgLogistiek door Tys van Elk/directeur LIOF
  • 16.30 uur Will Robotics be the next disruptive technology in the area of supply chain and distribution? door Tom Bonkenburg/adviseur supply chain engineering
  • 17.00 uur: Presentatie Gehlen Schols Logistics door Roger Wetzels/senior sales manager
  • 17.15 uur: Succesvolle samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijven door Lisa Brüggen/professor aan de Universiteit Maastricht
  • 17.30 uur: Netwerkborrel
  • 18.30 uur: Afsluiting

We begroeten u graag op 26 oktober!

Team Industrie en Team Logistiek

* Het familiebedrijf Gehlen Schols Logistics (GSL) te Kerkrade is een logistieke dienstverlener die voornamelijk actief is in de Benelux en Duitsland. Groupage en complete ladingen zijn dagelijkse kost voor GSL van en naar deze genoemde landen. Belangrijkste branches waarin GSL actief is, zijn de papier- en bouwindustrie, de automotive en de chemie-sector. In Kerkrade worden voor diverse regionale en internationale klanten warehousing- en cross docking activiteiten uitgevoerd binnen de moderne aanwezige magazijnen. Met een personeelsbestand van 135 mensen maakt men samen dagelijks de lijfspreuk waar: Professionals in Motion!


Aanmelden

Dit artikel komt voor in de onderwerpen