LIOF en het MKB Leningenfonds maken de doorgroei van Greentom mogelijk door hun financiële participatie in het bedrijf. Ook denken ze mee met Greentom over hun internationale strategie. Echte partners in business dus.

Hip, groen én betaalbaar
Greentom uit Maastricht produceert duurzame kinderwagens. Alle grondstoffen en materialen zijn herbruikbaar. Ook streeft Greentom naar lokale productie dicht bij de afzetmarkt over de hele wereld, dat stimuleert de lokale economie en beperkt de impact op het milieu. Greentom onderscheidt zich niet alleen door het gebruikte materiaal, maar ook door een eigentijds, functioneel ontwerp met een eenvoudig inklapsysteem. Door de unieke productiewijze en het gebruik van lokale grondstoffen kan Greentom de kinderwagens in de markt zetten voor een zeer goede prijs. De kinderwagen voldoet aan alle noodzakelijke veiligheidseisen.

QCP
Voor de groene grondstof is Greentom een samenwerking aangegaan met QCP uit Geleen. Zij zijn leverancier van gerecyclede kunststoffen. QCP zet plastic consumentenafval (polypropeen en polyethyleen) om tot een nieuwe herbruikbare kunststof. Greentom maakt hiervan het frame van de kinderwagens. En de kinderwagens die na gebruik terugkomen bij Greentom gaan na ontmanteling weer terug naar QCP om daar gerecycled te worden.

BV Limburg groeit
Doordat Greentom de grondstoffen uit Limburg haalt en ook de assemblage hier verzorgt, draagt het bij aan de economische structuur van deze regio. Op termijn is zelfs de totale productie in Limburg voorzien.
LIOF en MKBLF zijn niet alleen overtuigd van de groeimogelijkheden van Greentom maar zien ook de duidelijke meerwaarde van de verankering van dit bedrijf in Limburg. En dat is goed voor de groei van de BV Limburg.

Over Greentom
Bart Bost startte Greentom in 2014. Jarenlang ontwierp hij succesvolle producten voor onder andere Quinny en Maxicosi. Hij besloot voor zichzelf te beginnen met een focus op duurzaamheid. In korte tijd groeide het bedrijf en werden er ook prestigieuze prijzen in de wacht gesleept, zoals de Red Dot ‘best of the best’ Design Award in juli 2016 en de Maastricht Award ‘Made in Maastricht’ in november 2016

Dit artikel komt voor in de onderwerpen