Lean voor MKB

Hogere kwaliteit en klanttevredenheid
tegen lagere kosten.

Lean als basis

U heeft een goed product, waar een goede markt voor is, maar uw marge staat onder druk?
U heeft voldoende personeel, maar zoveel orders dat u het werk bijna niet gedaan krijgt?
U heeft amper tijd om te innoveren of uw strategie te ontwikkelen, laat staan om deze uit te voeren?

Dan kan LIOF u snel en effectief helpen om uw marges en capaciteit te vergroten via het Lean begeleidingstraject van LIOF.

Lean begeleidingstraject

Dit begeleidingstraject is erop gericht u als ondernemer te inspireren, kennis te laten vergaren en collega-ondernemers te leren kennen rondom lean strategieën en methodieken. Op een zeer laagdrempelige, enthousiasmerende en vooral praktische manier laten we diverse aspecten van Lean de revue passeren, die u meteen kunt toepassen binnen uw eigen bedrijf.

Het programma

Het begeleidingstraject bestaat uit de vier onderdelen; van een kennismaking met Lean tot en met de realisatie van enkele 'quick wins' binnen uw bedrijf. Na elk onderdeel bepaalt u zelf of het voor u interessant en van toegevoegde waarde is om de volgende stap te zetten.

Onderdeel 1: Lean Kennismakingssessie | afgerond
De Lean Kennismakingssessie in inmiddels achter de rug.
Momenteel hebben we bij meer dan 10 bedrijven een Lean Scan uitgevoerd.

Onderdeel  2: Lean Scan 
Krijg toegang tot de handige online tool om snel inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel & quickwins binnen uw eigen onderneming. De online scan wordt gevolgd door een gesprek met een expert van LeanMakers bij uw bedrijf en een helder rapport van het verbeterpotentieel in uw bedrijf.

Klik op onderstaande button als uw wilt deelnemen aan de Lean Scan. U kunt uiterlijk tot en met 21 december 2018 aan de scan deelnemen.

Ja, ik wil me graag aanmelden voor de Lean Scan


Onderdeel 3: Lean Implementatie
Als u de Lean Scan heeft uitgevoerd dan kunt u, onder begeleiding van de experts van LeanMakers, binnen uw eigen bedrijf aan de slag met een of enkele quickwins en ervaar in uw eigen bedrijf wat de effecten daarvan zijn.

Er is plaats om bij 5 bedrijven een lean implementatie uit te voeren. Deze 5 bedrijven worden gekozen op basis van een loting, nadat u zich middels onderstaande button heeft aangemeld.

Ja, ik wil graag kans maken op de Lean Implementatie!


Onderdeel 4: Lean Slotsessie
Luister naar de ervaringen van de deelnemende bedrijven, deel uw eigen ervaringen en ontmoet collega ondernemers. De slotsessie vindt medio mei 2019 in de namiddag plaats.

Kosten

Deelname aan alle onderdelen van het Lean begeleidingstraject is gratis.

Mocht u, na aanmelding, onverhoopt verhinderd zijn, dan verzoeken wij u ons dat uiterlijk 1 week voorafgaand aan het event te laten weten via deze link. Dit in verband met kosten die wij maken.

Deelname

Bedrijven in de maakindustrie, de logistieke sector en Agrofood die hun processen willen optimaliseren, gevestigd in Limburg, kunnen deelnemen aan 'Lean voor MKB'.

 

 

Binnen LimburgMakers zetten we pro-actief in op een aantal business opportunites ter stimulering van innovatie bij het bedrijfsleven. Een van deze business opportunities is Operational Excellence, waarvan Lean een onderdeel is.

Over LimburgMakers

LimburgMakers is een programma van LIOF dat zorgt voor versterking van de maakindustrie in Limburg. LIOF helpt de innovatieve ondernemer in het MKB met kennis, netwerk en kapitaal (in de vorm van subsidies). Dankzij dit initiatief kunnen bedrijven zich verder ontwikkelen en hun concurrentiepositie structureel verbeteren.

INALFA-07_1.jpg